Снимка: БГНЕС

Слънчево време с високи температури за февруари ни очаква днес. Минималните тази сутрин са от 1 до 5 градуса, по Черноморието до 6-7.

Сутринта ще е мъгливо. В Дунавската равнина, Тракия и почти цяла Източна България ще бъде с намалена видимост и ниска слоеста облачност. В останалите райони ще е ясно и тихо.

През деня времето ще бъде предимно слънчево и ветровито. Вятърът ще бъде умерен до свеж, от северозапад със скорости до 40 км/ч , а по планините засилен от северозапад, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Дневните температури ще достигат 15-19 градуса.

Чудесно ще е времето и в планините. През целия ден ще бъде слънчево и топло. Максимална температура на 1200 метра ще бъде около 11. Снежната покривка по най-високите места достига близо 2 метра. Заради високите температури опасността от лавини продължава да е висока.

В петък в събота над западните райони ще има повече слънце, а Черноморието ще бъде в облаци. В неделя ще има значителна облачност и валежи в крайните северозападни райони и по Черноморието. В понеделник ще има валежи от дъжд, по-интензивни в Югозападните и югоизточни райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase