Минималните температури за тази сутрин са от 9 до 13 градуса, по Черноморието - до 14-16. Денят започва с облаци по поречието на Дунав и над Добруджа. Преваляванията над североизточните райони бързо ще спират и облаците над Северното Черноморско крайбрежие ще намаляват.

През деня ще има разкъсани облаци и постепенно ще се затопля. Над страната ще премине облачна вълна с увеличение на облачността над Западна България, а късно следобед и над източните части от страната. Максималните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса, прогнозират синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Въздушната маса над Балканите се стабилизира с повече слънце и постепенно затопляне. Валежните зони се изтеглят над Северното Черноморие. Плътни облаци от океана ще се премествата на изток и ще поддържат време с чести валежи и вятър над Западна Европа. Проливни дъждове и силни ветрове се очакват над Западна Франция, Португалия и над Северна Испания .

От петък до събота ще има облаци над северните и над източните райони, а над Тракия ще има сутрешни мъгли и слънце следобед. В неделя ще бъде предимно слънчево и топло за сезона, късно следобед от запад ще се заоблачава.

В понеделник ще има повече облаци над северните райони. В северозападна България ще превали. Във вторник се очакват слаби дъждове над Дунавската равнина и над Тракия, а през нощта срещу сряда и над западните райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase