Снимка: БТА

През идващия уикенд ни очаква слаб сняг, като през нощта срещу неделя снеговалежи ще обхващат и североизточните райони на България. По-интензивни ще са валежите в северната половина от страната, като в Добруджа има условия за виелици и навявания.

Макар Коледата да бе топла, в последните дни на 2019-та най-накрая и у нас ще замирише на зима, защото ще се спусне арктичен въздух, ще имаме дневни температури около и под нулата, а рано сутрин и сериозни минимуми.

В понеделник валежите ще спират. Ще има повече облаци над източната половина от страната, като времето ще се задържи студено. Във вторник в низините ще има мъгли и ниски облаци, а по планините ще бъде слънчево и топло, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В новогодишната нощ от запад ще се заоблачава, но валежи не се очакват. Температурите в населените места ще бъдат от минус 3 до 3 градуса. Прогнозите са за слаб сняг в ранните часове на първия ден от 2020 година.

А днес вятърът ще отслабне. Най-ниските температури в населените места ще бъдат от -7 до -2 градуса, по Черноморието около 0.

Облачността ще бъде значителна с временни разкъсвания предиобед.

Коментари Напиши коментар