Седмицата започва с облачно, но топло време. По-късно през деня облаците ще превземат цялата страна. По-хладен въздух от северозапад ще докара и чаканата за някои прохлада.

В следобедните часове ще има прегърмявания и превалявания в планинските райони и Югоизточна България. Въпреки това температурите в голяма част от страната отново ще достигнат до около 30 градуса, обясни синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

По Черноморието и най-вече по северното крайбрежие, се заоблачава от сутринта. Около обед облаците ще намалеят. Късно следобед ще се заоблачи и на юг. Температурите отново ще бъдат около и над 30 градуса. Температурата на водата ще е между 26 и 28 градуса.

В средата на седмицата се очаква да има повече валежи. В сряда и четвъртък температурите чувствително ще се понижат. Днес и утре ще има превалявания, но те няма да са с голяма продължителност. В сряда ще има мощни дъждовни облаци заради студения въздух навлизащ у нас. До вечерта ще има превалявания в по-голямата част от страната.

В четвъртък също ще има превалявания преди обед, но в следобедните часове ще бъде слънчево. Температурите ще са между 23 и 28 градуса. В петък ще има разкъсана облачност и затопляне на температурите - между 25 и 30 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase