Видео 02.05.2019

Студ по Гергьовден, след това - типично майско време

Май започва със студено време, но след Гергьовден времето ще бъде типично майско.

Днес денят започва мрачно, на някои места в Южна България със слаби превалявания, а вечерта в крайните северозападни райони ще се наблюдава разкъсвания на облаците. Над крайните южни и източни райони на страната през по-голямата част на деня времето ще остане предимно облачно, а следобед около планините на Южна България и в източните райони ще има превалявания. Максималните стойности днес са между 18 и 23 градуса.

През следващото денонощие облачността чувствително ще намалее и ще бъде слънчево. От края на тази и началото на следващата седмица от север към почти цяла Европа се спуска студен въздух, който ще достигне и нашата страна в понеделник. Под негово влияние на много места ще има валежи и грамотевици.

Преди това обаче в петък предстои хубав и приятен пролетен ден - предимно слънчев. Ще има леки заоблачавания, но с малка вероятност за валежи. Очакват се температури от 21 до 26 градуса, каза в "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

Времето през май – типично майско. Градусите до 33, но и често ще вали

В събота времето леко се променя, като през по-голямата част на деня ще бъде слънчево, но следобед ще започне съществено заоблачаване. В нощта срещу неделя ще има превалявания, основно в Западна България. В неделния ден ще превалява и в Централна България, но валежите ще бъдат краткотрайни.

През следващата седмица от понеделник се очакват температури, напомнящи зимните
. От северозапад със силни ветрове ще навлиза много студен въздух. Ще има превалявания и прегърмявания. Лошото време ще продължи до сряда.

През май в температурно отношение ще има поне десетина дни, в които ще ни се струва много студено, защото ще бъдат с температури доста под обичайното. Очакванията за валежите са да бъдат разпределени равномерно и основно в западната половина на страната. Температурите ще бъдат близки до средните.

През второто десетдневие на месеца се очакват превалявания, а през третото - времето ще се затопля, посочи  Симеон Матев пред Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

6

бай вълчо от хисаря

преди 1 месец

Я стига сте се оплаквали/
Който има ракия си знае. Греяна или хладна. Според температурата.
Няма зима. пролет,. или не знам каква си есен.
Който няма ракия , да гледа . Другите пият . казваше дядо ми.

5

КЗП

преди 1 месец

'Айде още причина да кажат търгашите на плод и зеленчук защо са толкова високи цените през идните месеци.

4

е ми

преди 1 месец

Емо Чолаков напусна и времето пощуря.