Днес времето ще бъде по-топло в сравнение с вчера. В Североизточна България сутринта ще има мъгла и слана заради по-ниските температури. Те варират между -5 и 5 градуса. Днес преди обед ще има по-сериозна облачност, като по северните склонове на планините ще прехвърча сняг. Следобед облачността ще се разкъса, особено над Североизточна България, южните райони и крайните югозападни части.

През деня вятърът ще утихне и температурите ще се повишат. Те ще варират между 7 и 13 градуса.  В планините пък ще бъде отлично за ски. Над 2000 метра ще бъде слънчево. Снежна покривка се увеличи с 15-20 см. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Утре също ще има слаби и краткотрайни превалявания и леко понижение на температурите. Ще бъде предимно облачно около и след пладне, като над Западна и Централна България ще превалява. В планините над 1200 метра ще прехвърча сняг. В петък има вероятност за валежи в Централна и Източна България. Облаците обаче се разкъсват и ще има много слънчеви лъчи.

В събота над Западна България ще бъде предимно слънчево. Температурите ще са между 12 и 17 градуса. В неделя ще е предимно слънчево и топло. Температурите ще доближат 20 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase