Снимка: Булфото, архив

Месец март започва с най-различни температури в цялата страна. На места още по изгрев слънце градусите са над 10, а в други части на България температурите са отрицателни.

Първи март няма да е особено слънчев, но ще е топло, въпреки разликите в температурите сутринта, през деня те няма да са толкова големи, а на места може да стигнат и 20 градуса. Това каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Временно заоблачаване се очаква само в Северна България, а вятърът ще бъде по-силен до около обяд, но във високите части на планините той ще стига скорост от над 100 км/ч.

Синоптикът на Bulgaria ON AIR прогнозира още, че от утре ще започне заоблачаване над цялата страна, ще има засилване на северния вятър, което ще доведе до леко понижение на температурите.

За празничния трети март Симеон Матев посъветва всички, които ще се качват на връх "Шипка", да се облекат за зимно време.

Синоптикът прогнозира топло време в началото на новата седмица, която ще започне с топло и слънчево време.

Матев каза още, че във вторник температурите на места в страната отново може да стигнат и 20 градуса, но след това се очаква захлаждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase