Температурите през днешния ден ще бъдат с около 3-4° по-ниски от вчера. Облачността ще е предимно значителна. На места ще има слаби валежи от дъжд, в планинските райони – от сняг. Ще духа умерен, в Източна България временно силен северен вятър. Именно той ще създава усещането за по-студено време. Това прогнозира в студиото на "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а максималните – между 4° и 9°. До вечерта преваляванията ще спрат. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа предимно силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 4°-6°. Температурата на морската вода е 5-6°.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на места се очакват превалявания от сняг. Ще духа силен, временно и бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°, отбеляза още синоптикът на Bulgaria ON AIR.

В четвъртък вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, но облачността бързо ще намалее до слънчево време. Температурите ще се повишат и дневните на повечето места ще са между 9° и 14°, а минималните - между минус 2° и 3°.

Март ще започне с предимно слънчево и топло време с максимални температурите между 13° и 18°.

В събота обаче още преди обяд от север облачността бързо ще се увеличи и след обяд на места ще превали, предимно дъжд, в планините над 2000 м – сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase