Видео 08.01.2019

Днес – най-студеният ден, на места живакът ще покаже -20°C

Мразовитото време продължава. Очаква се днес да е най-студеният ден през тази седмица и живакът в термометрите да падне до под минус 20 градуса. В София тази сутрин беше минус 12 градуса.

Само за четири области на Югоизточна България – Бургас, Ямбол, Сливен и Хасково, няма обявени предупреждения за опасно време. Навсякъде другаде е в сила жълт код.

"Вятърът не стихна и това спаси много части от страната да не отбележат екстремно ниски темепратури. Най-ниската температура беше измерена в Кнежа и доближи минус 20 градуса", посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

По думите му циклонът "Бенджамин", който насочва студени маси към страната ни, продължава своя живот. За щастие предстои по-топло време и през следващите дни времето у нас значително ще омекне. Ще има обаче превалявания, които ще продължат до петък.

Над Западна България от утре ще вали сняг. Най-много сняг ще падне в северозападните райони на страната. Най-обилни валежи от дъжд пък ще има в Югоизточна България, стана ясно още от прогнозата на Матев.

Синоптикът отбеляза, че вече се наблюдава затопляне на времето в планините, но предупреди за опасността от лавини.

В петък и събота ще има подобрение на времето и не толкова ниски температури.
 

Коментари Напиши коментар

9

граничар

преди 5 месеца

лоша работа е туй зимата,значи!Ако тия хленчовци бяха ходили в казарма и бяха бягали голи до кръстта 3000 метра...да не продължавам повече защото ще измръзнат горките от страх

8

зевзек

преди 5 месеца

Новинарите пълнят куфража с "невероятната" новина, че през зимата е студено. Ами зима е, като през всяка друга зима е студено. И - 30 градуса да стане е нормално, защото е зима.Щеше да е сензационна новина, ако температурата през Януари е +30 градуса...

7

Руска Водка

преди 5 месеца

Студено ли ?!?! ... И какво толкова Ви е студено , бе ? ... Ми зима е ! Не е късна есен ! Нормално да е студено през Януари и Февруари ! Да не искате да е 20 градуса плюс !!! ... Ако искате да видите ЩО Е НАИСТИНА СТУД идете да поживеете и да побачкате към Сибир или Мурманск ... Около нулата през "лятото" до към минус 30 - 40 - 50 по това време на годината !!! ......... А ако Ви е толкова студено , ударете по едни греяни ракийки или винца и ще сте идеални ! ;) ... Брей ! Много изнежени станахте!