Снимка: Reuters

Днес валежи не се очакват, температурите надвишават 30 градуса на юг, а в следобедните часове навсякъде ще бъде слънчево, обеща Виолета Манчева в "България сутрин".

В момента София е най-студената балканска столица, но температурите ще остават стабилни. Ще има превалявания над централноевропейските страни, каза още Виолета Манчева за Bulgaria ON AIR.

Утре слънчевото време продължава, освен в някой части на Стара планина. В Добруджа в следващите дни валежи не се очакват, но в нощта срещу събота ще има интензивни извалявания в района. Лятото идва - края на юли ще бъде горещ и спокоен. В неделя ще има превалявания и на запад и на изток.

Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, главно в Северна България и планинските райони. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса, в София - около 26 градуса.

В планините ще преобладава слънчево време. На отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра - около 22 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

През следващите дни се очакват превалявания в Гърция. В Москва се очакват следобедни превалявания, които по залез ще спрат. Високите температури в Скандинавието остават.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase