Снимка: архив, БГНЕС

Американските въоръжени сили съобщиха, че са открили отломките от изтребителя F-35, който се разби в неделя в щата Южна Каролина, предаде Ройтерс.

Пилотът катапултира успешно при инцидента.

Още по темата
След катастрофата военновъздушната база в Чарлстън се обърна към жителите на Южна Каролина за помощ. "Ако разполагате с някаква информация, която може да помогне на нашите спасителни екипи да открият F-35, моля, обадете се на Центъра за бойни операции на базата", пише в призива, публикуван в социалната мрежа "Екс" (бивш "Туитър").

Ден по-късно стана ясно, че екипи от военновъздушната база са открили отломките.

"Персоналът на военновъздушна база Чарлстън в тясна координация с местните власти откри отломки в окръг Уилямсбърг. Те бяха намерени на два часа (път с автомобил) североизточно от базата в Чарлстън", заявиха американските въоръжени сили в "Екс".

Според компанията производител "Локхийд Мартин" едно от основните предимство на изтребителя F-35 е, че е почти невъзможно той да бъде проследен с радар, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Николай Велев)
 

Коментари Напиши коментар

54

Колев

преди 4 дни

Че те изгубиха вече над десет от тези самолети ! Трудни за управление и овладяване, технически , електронни и структурни грешки. Но Чичо Сам не признава ! Даже продава стотици от тях, чието производство ще бъде след пет години. Все едно си продават телетата на сегашните телета ! Краварска му работа.

53

морски

преди 4 дни

Тукашните ватенки се надяваха на нещо друго ,но уви...

52

Роско

преди 5 дни

Интересно, според производителят F 35 цял е невидим, но на отломки лесно се открива.