Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна допълнителни обвинения срещу бившия американски президент Доналд Тръмп по делото за неправомерно боравене със секретни материали. Това се посочва в документ, получен в електронната база данни на съда на Южния окръг на Флорида.

"Добавено е 32-ро обвинение, според което Доналд Тръмп е обвинен в още едно обвинение - незаконно съхранение на отбранителна информация", се посочва в текста.

Освен това по делото има нов обвиняем - Карлос де Оливейра. Той е обвинен в престъпен сговор за възпрепятстване на правосъдието: според съдебните материали той, заедно с друг обвиняем по делото - Валтер Наута, се е опитал да унищожи записа от камерата за видеонаблюдение през лятото на 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 1 година

Нищо не ме учудва вече, очаквам следващия мандат Бай Дън да управлява без да става от леглото, за да не се спъне и да падне.

20

Анонимен

преди 1 година

Много мудно действа американското правосъдие. Преди 150 години нещата там се решаваха за секунди. Вадиш колта и решаваш проблема. Именно това бързо правосъдие изчисти Америка от кривите хора и я направи велика. Днес Америка отново се напълни с криви хора които претендират че ще направят Америка велика отново с лъгане шикалкавене и едра корупция. Представителят на кривите хора Тръмп стигна до позицията на президент, дори се опита да превземе властта със сила и да стане пожизнен диктатор.

19

Анонимен

преди 1 година

До 18 - Този път, може и да го направи. Долната камара е републиканска,с сенатът е 50/50, което ще рече, че рещшаващ глас, в случай на равен резултат за важни решения, получава зам. президенът. 2016-2020 на Тръмп ръцете му бяха вързани защото за разлика от Бъглария, раделението на властта е ясно и никой не си придава правомощия, когато му е удобно. Сега, ако Тръмп се върне, ситуацията е далеч по-благоприятна за него.

fallback