Снимка: БГНЕС

Съединените щати обявиха нов пакет от военна помощ за Украйна в размер на 2,1 млрд. долара, предаде АФП.

Пакетът включва ракети за системите за противовъздушна отбрана „Patriot“, артилерийски снаряди, безпилотни самолети и боеприпаси за лазерно управляеми ракетни системи.

Новите оръжия илюстрират "продължаващия ангажимент както към критичните способности на Украйна в краткосрочен план, така и към трайния капацитет на украинските въоръжени сили да защитават територията си и да възпират руската агресия в дългосрочен план", се казва в изявление на Пентагона.

Стойността на военните доставки, които Съединените щати са предоставили на Украйна от началото на 2021 г., като по-голямата част от тях са от времето, когато Русия нахлу в страната на 24 февруари 2022 г., достигна 40,4 млрд. долара. /БГНЕС


 

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 3 месеца

Хей, дър...так, спри се. Ще ни докараш трета световна война.

63

Христо Христов

преди 3 месеца

След като евроатлантиците ни, които са 90% отказаха да дадат по 1000лв. за Украйна, правителството трябва да тегли 4-5 милиарда лева заем и да го даде на Киев и САЩ, за да измие този срам пред партньорите ни.

62

Христо Христов

преди 3 месеца

Статията показва, че Русия трябваше да започне специалната операция поне година по-рано. Но как да я почнат, като начело йа Русия са предатели, чиито деца са в САЩ?! Затова преврат и да идва някой, за когото САЩ и нато са единствено враг, който трябва да бъде унищожен възможно най-бързо.