Снимка: БГНЕС

Стрелец откри огън в търговски център в предградието на Далас Алън, което предизвика паника, а служителите на службите за спешна помощ потвърдиха смъртни случаи, предаде АФП.

Най-малко девет души са загинали, а други 9 са ранени и откарани в болници в района, съобщиха от службата за спешна помощ.

Някои от жертвите са били на възраст едва пет години, съобщи CNN.

Полицай, който не е бил на работа, се е намирал в търговския център по несвързан сигнал, когато около 15:30 ч. (20:30 г. по Гринуич) е избухнала стрелба, заяви началникът на полицейското управление в Алън, щата Тексас, Брайън Харви.

"Той чул изстрели, отишъл при стрелците, открил е огън по заподозрения и го неутрализирал", каза Харви. "След това се обадил и за линейки."

Началникът на пожарната служба в Алън Джонатан Бойд заяви, че неговата служба "е транспортирала девет пострадали до травматологични заведения в района".

Губернаторът на Тексас Грег Абът нарече масовата стрелба "неописуема трагедия".

Президентът на САЩ Джо Байдън "е бил информиран за стрелбата", заяви пред репортери служител на Белия дом.

Първоначално властите са смятали, че може да има втори стрелец в Allen Premium Outlets, обширен търговски комплекс в град Алън, на 40 км северно от Далас, съобщи Си Ен Ен.

По-късно Харви заяви, че полицията смята, че неидентифицираният стрелец, който според Си Ен Ен е бил облечен с тактическо оборудване, "е действал сам".

Джанет Сейнт Джеймс, говорител на Medical City Healthcare, която управлява множество травматологични заведения в Северен Тексас, заяви, че е приела осем пациенти от стрелбата, на възраст от пет до 61 години, съобщи NBC News.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase