Снимка: Pixabay

Директор на училище във Флорида е принуден да подаде оставка, след като родител се оплакал, че учениците са изложени на порнография, съобщи Би Би Си.

Оплакването е породено от урок по ренесансово изкуство, в който на учениците е показана статуята на Давид от Микеланджело.

Емблематичната статуя е една от най-известните в историята на Западната култура.

Един от родителите се оплакал, че материалът е порнографски, а други двама заявили, че са искали да бъдат предупредени за урока, преди да бъде проведен.

Урокът включвал и показване на картината на Микеланджело "Сътворението на Адам" и "Раждането на Венера" на Ботичели.

Директорката Хоуп Карасакила на Талахаси Класикъл Скул заяви, че е подала оставка, след като училищното настоятелство ѝ е поставило ултиматум да се оттегли сама или да бъде уволнена.

Местните медии съобщиха, че г-жа Карасакила не знае причината, поради която ѝ е била поискана оставката, но смята, че тя е свързана с оплакванията от урока.

В четвъртък губернаторът на Флорида разшири обхвата на закона, който забранява на държавните училища да преподават сексуално образование и полова идентичност.

Учителите, които нарушават закона, са заплашени от временно отстраняване или загуба на лиценза си за преподаване./БГНЕС/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase