Снимка: архив, БГНЕС

Полицай от Милуоки беше смъртоносно прострелян при преследване на  заподозрян в грабеж. Заподозреният също е починал от огнестрелна рана, съобщиха от полицията, предаде Асошиейтед прес.

Началникът на полицията в Милуоки Джефри Норман заяви, че заподозреният е пренебрегнал командите на служителите и побягнал, след като те са пристигнали на мястото на грабежа в южната част на града. След това един от полицаите настигнал заподозрения и се стигнало до схватка. И двамата мъже стреляли с оръжията си.  Раненият полицай, 37-годишният Питър Джървинг, починал в болница.

Заподозреният, 19-годишният Терел Томпсън, е починал на място.

Полицейският началник каза, че не е ясно веднага дали Томпсън е починал от изстрел на Джървинг или от самопрострелване. Томпсън в понеделник е бил осъден на една година пробация, след като се призна за виновен по обвинението за сбиване и бягство, повдигнато срещу него през юли 2021 г., сочат съдебните документи.

Както и в други населени места в Америка, насилието с огнестрелно оръжие е проблем от години в града с 569 000 жители. Според базата данни на „Милуоки джърнъл сентинел“ през миналата година в града са били убити 224 души, през 2021 г. - 197 души, а през 2020 г. - 190 души, като около 90 % от тях са били застреляни.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Коментари Напиши коментар

17

Путин

преди 3 месеца

Чета ги тия прекрасни новини ... чета ... и си викам : Дори и диктатор като мене не може да причини такива разрушения и смъъърт в САЩ . Мога да си стоя в дачата край езерото и да ловя риба цяла седмица а смъъртните случаи в Краваристан няма да намалеят дори и с един човек ....Таваришчи джурналисти. Моля съобщете ми когато в САЩ след последната престрелка остане последния американец / на бас че ще е АФРОамериканец / за да се поздравя с победата над Американския агресори и унищожението на САЩ.

16

Доктор Ху..

преди 3 месеца

Това е единственият начин американски полицаи да застреля престъпник в САЩ и да се спаси от съд и плащане на милиони обезщетение . Да се гръмне и той.

15

Анонимен

преди 3 месеца

До уточняващ въпрос:От подходящия!