Снимка: БГНЕС/EPA

Гигантът в областта на социалните мрежи Meta скоро ще възстанови акаунтите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп във Facebook и Instagram с "нови предпазни рамки", две години след като той беше забранен заради нападението над Капитолия през 2021 г.

"Ще възстановим акаунтите на г-н Тръмп във Facebook и Instagram през следващите седмици", се казва в изявление на Ник Клег, президент по глобалните въпроси на Мета, като се добавя, че възстановяването ще бъде с "нови предпазни рамки, които да възпират повторни нарушения".

Занапред лидерът на Републиканската партия може да бъде отстранен за срок до две години за всяко нарушение на политиките на платформата, каза Клег.

Не е ясно кога и дали Тръмп, който вече обяви трета кандидатура за Белия дом, ще се върне в платформите, а негови представители не отговориха веднага на молбата за коментар.

Но 76-годишният магнат реагира по типичен начин, като се изказа, че Facebook е загубил "милиарди долари" от стойността си в негово отсъствие.

"Такова нещо никога повече не бива да се случва на действащ президент или на който и да е друг, който не заслужава възмездие!", заяви той в своята платформа Truth Social. /БГНЕС, АФП

Коментари Напиши коментар

11

свобода на словото

преди 1 месец

е те това е

10

Реалист

преди 1 месец

Пътеводната звезда на QAnan-ните, на конспираторите, антиваксърите, и всякаква друга утаайка, тръпне в чакване отново да ръси глуостите си в социалните мрежи. Щеше да прави super, amazing успешна собствена социална мрежа, но явно лунатиците сами на себе си не са си интересни, и копнеят да имат публика. Не им давайте трибуна, не ги коментирайте, не им обръщайте внимание, не хранете троловете.

9

Пич

преди 1 месец

Бреее, как е любители на алтернативната истина, социалната мрежа на Тръмп не върви ли? За какво ви e FB?!