Снимка: архив, БГНЕС

Двама ученици бяха убити при стрелба в училище, намиращо се близо до централната част на столицата на американския щат Айова - град Де Мойн, предаде Асошиейтед прес. Още един човек, който е учител в учебното заведение, е тежко ранен и му предстои операция.

Стрелбата е открита по време на час в рамките на образователната програма "Да започнем още тук" за ученици в риск, основана от рапъра Уил Холмс, известен още с псевдонима си Уил Кийпс.

Екипите на спешната помощ са били извикани в училището малко преди 13.00 ч. местно време, но не са могли да помогнат на двамата простреляни ученици, които са починали от раните си в болницата.

Близо 20 минути след стрелбата полицията е спряла кола на около три километра от мястото на инцидента и е задържала трима заподозрени за атаката.

Губернаторката на щата Ким Рейнолдс, която е член на консултативния съвет на инициативата "Да започнем още тук", каза, че е  "шокирана и покрусена да научи за стрелбата".

"Виждала съм лично как Уил Кийпс и неговите сътрудници работят, за да помагат на деца в риск чрез алтернативни образователни програми", посочи в изявление Рейнолдс и добави: "Сърцето ми се къса за тези деца и семействата им".

В неделя стана друг по-голям инцидент със стрелба в Монтерей парк, щата Калифорния, при който загинаха 11 души, припомня АП.
(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase