Снимка: БГНЕС

6-месечно бебе и неговата майка тийнейджърка са сред шестимата убити, когато въоръжени лица откриха огън в дом в Калифорния, съобщиха от полицията.

Шериф Майк Будро от шерифската служба на окръг Туларе описа пред репортери ужасното престъпление - "целенасочено" нападение, което според него може да е свързано с насилие от страна на банди.

Полицията съобщи, че според нея двама души са нападнали дома около 3:30 ч., като са произвели множество изстрели.

Съсед се обадил в полицията, която пристигнала седем минути по-късно и открила мъртви и умиращи хора както в дома, така и извън него.

"Цялата тази ситуация е трагична, имаме 17-годишна майка и (нейното) шестмесечно дете, като и двете са простреляни в главата", каза Будро.

Двама души са оцелели при нападението, като са се скрили в сградата, а на няколко от ранените е оказана спешна медицинска помощ от първите спасители. Един от ранените е починал малко след като е бил откаран в болница.

Нападението изглежда е свързано с наркотици, заяви шерифът.

"Също така смятаме, че това не е случаен акт на насилие. Смятаме, че това е било целенасочено нападение на семейството", каза той.

"Смятаме, че на тази сцена са замесени връзки с банди, както и потенциално разследване на наркотици." Той добави, че седмица по-рано неговият отдел е "извършил претърсване на това жилище за наркотици".

Туларе е град с около 70 000 жители в долината Сан Хоакин, приблизително на половината път между Сан Франциско и Лос Анджелис.

През 2021 г. в Съединените щати от огнестрелни рани са починали около 49 000 души, повече от половината от които са били самоубийства.

В страната има повече оръжия, отколкото хора: един на всеки трима възрастни притежава поне едно оръжие, а почти един на всеки двама възрастни живее в дом, в който има оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase