Снимка: Bulgaria ON AIR

Посветих 10 години от живота си на образованието. Смятам, че се справям добре и не си представям вече да правя друго нещо, казва Силвия Костова - основател на българското училище в Атланта, щата Джорджия – "Свети Константин – Кирил Философ".

Костова напуска България през 2009 г. След няколко месеца престой в мегаполиса полага основите на българското училище там. Причината – шокира се от езиковата бариера, която по думите ѝ съществува в българската общност отвъд Океана.

Казва, че началото е било трудно. Започват от едно малко помещение към българския магазин в столицата на щата, за да се разраснат до отделно школо, признато от МОН. 

Освен на образованието Силвия се отдава и на майчинството в България. Казва, че най-голямото щастие им се е случило след като се прибрали от САЩ.

"Някак се успокоихме на родна земя, като се завърнахме и нещата се случиха. Когато имаш спокойствие и любов, нещата ни се получават. Начинът ми на живот там, който водих и имах, нямаше да ми позволи да дам това, което аз дадох на моето дете за тези 2 години тук", споделя Силвия.

Защо Силвия Костова оставя настрана мечтите си да бъде репортер, а се отдава на мисията образование без граници – вижте във видеото на Петя Кертикова по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase