Снимка: БГНЕС

Президентът Байдън бе чут да казва No one f***s with a Biden (Никой не се e***а с Байдън) по време на пътуване до Флорида, за да проучи щетите от урагана в щата.

Президентът отговаряше на въпроси от пресата заедно с Рей Мърфи, кмет на Форт Майерс Бийч. Градът бе ударен директно от урагана Иън, който причини опустошение по югозападното крайбрежие на Флорида с ветрове, достигащи скорост от 240 км/ч миналата седмица.

След като разговаряха с репортери, Байдън и Мърфи продължиха да разговарят, като приглушеният им разговор беше уловен от микрофон, който все още не бе изключен. Кметът благодари на президента за неговата подкрепа и Байдън каза на Мърфи "да запази вярата". Докато се ръкуваха, президентът добави: "Никой не се е***а с Байдън". Мърфи отговори, смеейки се: "Да, дяволски си прав."

Броят на загиналите от урагана Иън надхвърли 100, а хиляди хора са в неизвестност, след като бурята остави следа от разрушения в няколко щата. Повечето от жертвите са се удавили, след като вълни с височина до 5 метра се разби в крайбрежните градове. Бурята е най-смъртоносната, ударила Флорида от 1935 г.

"Днес имаме една и само една работа и тя е да гарантираме, че хората във Флорида получават всичко необходимо, за да се възстановят напълно", каза Байдън, докато обикаляше района на бедствието заедно с Рон ДеСантис, републиканския губернатор на Флорида.

ДеСантис е яростен критик на правителството на Байдън и се смята за потенциален съперник за Белия дом през 2024 г., но двамата излязоха на единен фронт, докато посетиха засегнатите общности и се срещнаха с оцелели вчера. "Днес сме тук, защото искахме да ви кажем лично, че мислим за вас и няма да си тръгнем", добави Байдън.

Дългата кариера на Байдън в политиката включва ругатни, гафове и солени конфронтации с пресата и обществеността. Тази година той беше хванагт да нарича Питър Дуси, кореспондент на Fox News, "глупав кучи син", когато репортерът го разпита за растящата инфлация.

Като вицепрезидент на Барак Обама, Байдън бе чут да приветства приемането на Закона за достъпни грижи през 2010 г. като "голяма работа". Разпитан от гласоподавател от Айова относно умствената му годност за президентския пост през 2019 г., Байдън го предизвика на тест за интелигентност и състезание за преса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase