Снимка: БГНЕС

Американският държавен секретар Антъни Блинкен заяви днес, че всеки член на Съвета за сигурност на ООН трябва да изпрати ясен сигнал на Русия, че тя трябва да спре с ядрените си заплахи във войната в Украйна, предаде "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

Блинкен използва повода на сесията на Съвета днес на ниво външни министри, за да разкритикува руската инвазия и да призове останалите страни да осъдят конфликта.

"Всяка страна членка на Съвета трябва да изпрати ясно послание, че тези безразсъдни заплахи с ядрено оръжия трябва да спрат незабавно", каза Блинкен.

Още по темата
Блинкън освен това призова международната общност да принуди руския президент Владимир Путин да даде отчет за действията си заради инвазията си в Украйна, предаде Франс прес. "Не може да оставим президента Путин да се измъкне така", заяви Блинкън.

"Този международен ред, който ни събира тук днес и който ние се опитваме да съхраним, е разбит на парчета пред нашите очи", допълни той.

"Това, че президентът Путин избра тази седмица, когато повечето лидери от този свят, се събираха в ООН, да налее масло в огъня, който той запали, показва, че той демонстрира пълното си пренебрежение към Устава на ООН", добави Блинкън.

Още преди началото на заседанието пък украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви пред репортери, че планира да запази безопасна социална дистанция от руския си колега Сергей Лавров, който също присъства, посочва АП.

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 5 дни

Пълно трябва да спрат ядрените заплахи от Зеленски инсинуирани от неговите американски господари. Руснаците имат право да се защитават с всяко подходящо оръжие щом е застрашено тяхното оцеляване като държава. Това задълбаване в конфликта от НАТО и САЩ по типа на крадеца вика дръжте крадеца само ще доведе до абсолютно нормална реакция на Русия- един категоричен решителен твърд отговор, който ще доведе до значителни загуби за западняците и глобална икономическа криза.

45

Анонимен

преди 5 дни

ГРОЗНИ, 23 септември - РИА Новости. Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров заяви, че наборната служба в републиката е преизпълнена с 254%, такива показатели са постигнати по-рано благодарение на формирането на нови звена на Министерството на отбраната.

44

баба мара

преди 5 дни

защо оон вие питахте ли оон да изпращате оръжие и пари на украина сащ савиновни за всичко което става по света 75 години не мирясахте конфликти воинии печалби това сте вие убии-ци по генезис