Снимка: БГНЕС


Съединените щати са дълбоко обезпокоени от все по-големите своеволия, които предприема руското правителство във връзка с правата на опозиционния лидер Алексей Навални, се казва в изявление на говорителя на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс, публикувано вчера в уебсайта на Държавния департамент.

Още по темата

Властите възпрепятстват подготовката на защитата на Навални и не му дават възможност свободно да общува със защитниците си. Възпрепятстването се състои в наблюдение на срещите и в забавянето на обмена на документи между Навални и адвокатите му, се казва в изявлението на Държавния департамент.

Тази намеса, редом с многократното му пращане в карцера заради предполагаеми нарушения, които е извършил, е още едно доказателство, че става дума за политически мотивиран тормоз, се изтъква в изявлението, цитирано от БТА.

Арестът на Навални при завръщането му в Русия сам по себе си беше нещо срамно, но последващият тормоз, на който бе подложен той, само демонстрира несигурността на руското правителство и страха, който то изпитва от хората, които говорят истината, подчертава Прайс.

Още веднъж се присъединяваме към призивите на семейството, колегите и поддръжниците на Навални по целия свят той да бъде незабавно освободен, се казва в последното изречение на изявлението на Държавния департамент.

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 6 месеца

човек които не плаща данъците си и тръгнал против власта и търси помощ от чукжда държава и му плащат милиони да прави маидан се казва предатал сащ не са тези хора да накарват русия да го освободи

90

Анонимен

преди 6 месеца

Алексей Навални с красивата си незнайно защо оптимистична постоянно усмихната рускиня живееща в САЩ ако го освободят току виж извършил атентат срещу Зеленски или пък тръгнал собственоръчно да пререже гърлото на Джордж Сорос..........Алексей Навални с подкрепата на Мосад вероятно до. края на живота си ще е в затвора..........Защо ли отношението към русофобите не е същото като към антисемитите защото расизма е едно и също явление

89

Юрист

преди 6 месеца

Ще го освободят когато САЩ върнат заедно с лихвите 800 000 евро, които са задигналис брат му чрез измама от чуждестранна фирма работеща в Русия !