Един човек е загинал, а двама са били ранени от намушкване с нож в гимназия в източната част на американския щат Северна Каролина, съобщи полицията, предаде Асошиейтед прес.

Повдигнати са обвинения срещу трима младежи.

Двама непълнолетни с наранявания са откарани във военноморския медицински център в Камп Лежън, а единият по-късно е починал, съобщи на пресконференция началникът на полицията в Джаксънвил Майк Яниеро. Той каза, че нападението в училище „Нортсайд“ в Джаксънвил изглежда е било с хладно оръжие, но разследването още продължава. Ранен е и учител, но не е намушкан и е получил медицинска помощ на място.

Полицейският началник каза, че служител на реда в училището е реагирал 20 секунди, след като получил сигнал за нападението, извършено около 19 ч., а заподозрян ученик е бил задържан. До края на деня са били арестувани трима тинейджъри и са им повдигнати обвинения.

Нападението изглежда е станало вътре в гимназията, в обща част и много ученици са били свидетели, посочи началникът на полицията.

16-годишно момче е обвинено в умишлено убийство, държане на оръжие на територията на училището, нападение със смъртоносно оръжие и нападение срещу училищен служител, обяви полицията вчера следобед. Две други момчета, на 15 и 16 години, са обвинени в нападение и нарушаване на обществения ред на територията на училището. Тримата са обвинени като непълнолетни и имената им не се съобщават.

Сградата на гимназията остана изолирана до 20:45 ч. снощи, след което учениците бяха пуснати да се приберат, а родителите им ги посрещнаха отвън.

Регионалният училищен инспектор каза, че през последната година сигурността в училищата е засилена, във всяко училище има поне един служител на реда, поставени са камери за наблюдение, а вратите са отварят с магнитна карта.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase