Снимка: БГНЕС

Бившият президент Доналд Тръмп обвини Байдън, че страда от деменция, след като човекът, който го победи през 2020 г., определи протръмп течението в републиканската политика като заплаха за демокрацията.

Още по темата

В реч от Филаделфия, произнесена в праймтайма, късно в четвъртък Байдън заяви, че предстоящите междинни избори са битка за "душата на Америка" и че Тръмп и движението "Да направим Америка отново велика" са заплаха за върховенството на закона, глобалния авторитет и гражданските права на страната.

"Някой трябва да обясни на Джо Байдън, бавно, но страстно, че MAGA означава, толкова силно, колкото могат да бъдат само думите, MAKE AMERICA GREAT AGAIN! Ако той не иска да направи Америка отново велика, което чрез думи, действия и мисли не прави, то той със сигурност не трябва да представлява Съединените американски щати!" Г-н Тръмп написа в Truth Social, платформата, която стартира, след като беше изгонен от Twitter.

По време на речта си г-н Байдън обвини така наречените "MAGA републиканци", че отказват да признаят свободни и честни избори, говорят за насилие в отговор на политическите политики, които не харесват, и работят за осуетяване на "волята на народа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase