Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп днес заяви в своя публикация в социалните медии, че въпросът за ядрените оръжия е измама. Това той направи в отговор на публикация във в. “Вашингтон пост”, според която при обиска на неговата резиденция във Флорида по-рано тази седмица федералните агенти са търсели документи, отнасящи се до ядрени оръжия, предаде Ройтерс.

Още по темата

Не е ясно дали подобни документи са били открити, се уточнява в статията на американското издание. Агенция Ройтерс отбелязва, че засега не е успяла да потвърди дали информацията, публикувана във “Вашингтон пост”, е достоверна, съобщава БТА.

Министерството на правосъдието на САЩ вчера поиска от съдия да разсекрети заповедта за обиск на имението Мар а Лаго, след като бившият президент републиканец представи претърсването като политическо мотивирано отмъщение. Тази сутрин Тръмп написа в своя профил в основаната от него социалната медийна платформа “Трут соушъл”, че “въпросът за ядрените оръжия е измама” и го сравни с полемиката дали е имало руска намеса в изборите в САЩ, с разследването на специалния съветник Робърт Мълър и с двата негови опита за импийчмънт. “В това участват същите непочтени хора”, заяви Тръмп. Той не предостави доказателства в подкрепа на своите твърдения за измама или за другото свое твърдение, че доказателствата може да са били подхвърлени. “Защо ФБР не позволи претърсването в Мар а Лаго да стане в присъствието на нашите адвокати или на други лица”, добави той в своята публикация в “Трут соушъл”.

Претърсването на неговата резиденция беше част от разследване дали Тръмп противозаконно е изнесъл документи от Белия дом след изтичането на неговия мандат през януари 2021 г., като за някои от тях министерството на правосъдието предполага, че са класифицирани.

Коментари Напиши коментар

71

Киро Х

преди 1 месец

Шаба гоя Тръмп е в леглото с юдеите ционисти. Затова удари Сирия, затова натискаше за експерименталните Ковид антиваксини. Циркове, зрелища, последвани от нови циркове и нови зрелища за джентилите да гледат и да се забавляват, докато юдите потъркват доволно ръчички, пускат им порно и им дават заеми с лихви.....

70

Анонимен

преди 1 месец

Моля не ми трийте коментарите, никой не ми плаща. Мои мнения са те.

69

Анонимен

преди 1 месец

Управляващото в САЩ мнозинство отчаяно се опитва да задържи властта, но този ход в момента няма да им помогне. Те трябва да докажат че са по добрите, а не че Тръмп е по лош, защото за всеки честен човек е ясно че той не просто е по добър ами е най добрият в целия свят.