Снимка: БГНЕС

Траурен уикенд в САЩ - две нападения са извършени в Айова и Калифорния, като и при двете има жертви.

Шестгодишно момиченце и родителите му са били застреляни по време на къмпинг в американския щат Айова, съобщи полицията. Телата на 42-годишните Сара и Тайлър Шмидт и дъщеря им Лула са открити в палатката им в държавния парк Maquoketa Caves. Деветгодишният син на двойката е оцелял при нападението.

Полицията смята, че стрелбата е извършил 23-годишен мъж, който се е самоубил. Тялото му също е намерено в парка. Той се казва Антъни Орландо Шервин.

Телата са открити в петък сутринта, като в момента тече разследване по случая.

Още по темата
Паркът е бил евакуиран, а Шервин - за когото се е знаело, че също е бил на къмпинга - първоначално е бил обявен за изчезнал.

Случилото се провокира набирането на средства в помощ на 9-годишното дете. До неделя вечерта са били събрани почти 150 000 долара. Останалото сираче момче е при роднини.

Междувременно стрелба бе извършена и в парк в Лос Анджелис, щата Калифорния. Загинали са двама души, 7 са ранени. Според правоохранителните органи стрелбата може да е била в резултат на спор. Полицията смята, че стрелците са били поне двама. Засега не е известно дали инцидентът е свързан с организираната престъпност. До момента няма задържани. От пожарната служба съобщиха, че възрастта на ранените и загиналите варира от 23 до 54 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase