Снимка: БГНЕС/ЕПА

11-годишно момиче, оцеляло след ужасяващата стрелба в училището в Ювалди, Тексас, се намазало с кръвта на мъртвия си съученик, за да се скрие от стрелеца.

Мая Серило разказа пред Си Ен Ен, че заедно с приятелка са използвали мобилния телефон на мъртвия си учител, за да се обадят за помощ, докато 18-годишният стрелец е разстрелвал ученици и учители в нейното училище.

Свидетелствата ѝ са първите, които се появяват от вътрешността на началното училище "Роб" в Ювалди, където Салвадор Рамос уби 19 малки деца и двама учители в една от най-тежките масови стрелби, поразили уморената от насилие Америка.

Детето, чиято коса е започнала да пада на кичури след масовото убийство, разказва как Рамос е установил визуален контакт с една от учителките, докато си пробивал път в класната стая. След това е казал "Лека нощ" и е застрелял учителката, преди да открие огън с полуавтоматичната си пушка по другия член на персонала и по много от съучениците на Мая. Рамос влязъл в друга класна стая, където ужасените деца крещяли, докато той ги застрелвал, преди да започне да пуска силна, тъжна музика, разказва Мая.

Още по темата
Тя и неин приятел изтръгват мобилния телефон на мъртвия учител и отправят спешна молба към операторите на 911: "Моля, елате... ние сме в беда".

Мая, на която е оказана медицинска помощ за наранявания по главата и раменете, толкова се страхувала, че тийнейджърът стрелец ще се върне, че натопила ръцете си в кръвта на мъртвия си приятел и се намазала с нея, като лежала там с часове, докато най-накрая дошла помощ.

Майката на Мая, Абигейл Велоз, е създала страница GoFundMe, за да помогне за заплащането на медицинската и психологическата помощ, от която дъщеря ѝ се нуждае след клането.

"Нейната класна стая беше едно от основните помещения, които бяха обект на нападението", казва Велоз на страницата GoFundMe. "Тя ще има нужда от много помощ за всички травми, които преживява. Дъщеря ми е невероятен човек и е много добра сестра за своите братя и сестри".

До днес следобед апелът е събрал повече от 270 000 долара, което значително надхвърля първоначалната цел от 10 000 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase