Снимка: БГНЕС

Шеги и сериозни думи на президента на САЩ Джо Байдън маркираха традиционната гала вечеря на медиите във Вашингтон: в събота вечер (местно време) Байдън се пошегува както със себе си, така и с други. Още в самото начало той отговори за бурните аплодисменти на гостите „на 42-те процента, които наистина ръкопляскаха" - алюзия за рейтинга му, който според последното проучване е спаднал до 42%. Но журналистите са още по-малко популярни от него, пошегува се Байдън.

Сега като първият президент от шест години насам присъствам на вечерята, каза Байдън. „Това е разбираемо, имахме ужасна чума, последвана от две години на Covid", пошегува се демократът, като визираше републиканския си предшественик.

„Представете си само, ако моят предшественик беше дошъл на тази вечеря тази година", продължи Байдън. "Това наистина щеше да е истински преврат“.

Доналд Тръмп, който постоянно заклеймява медиите като „врагове на народа", бе първият президент на САЩ от 36 години насам, който не присъства на тържественото събитие след встъпването си в длъжност през 2017 г. Тръмп не присъства и през следващите 2018 и 2019 г.

Във връзка с руската агресивна война в Украйна Байдън отправи и сериозни думи в обръщението си към повече от 2600 гости в хотел Hilton във Вашингтон. Той похвали смелостта на журналистите, които отразяват войната на място.

Още по темата четете на сайта на Investor.

Коментари Напиши коментар

38

простекиро

преди 1 месец

тоа се гледа в огледалото и плюе

37

Руски трол

преди 1 месец

Определението за Тръмп напълно би подхождало и на отправилия го към него.

36

тя

преди 1 месец

Байдън дава много определения на хора по- умни от него , но на него какъв епитет или диагноза да му сложим !?