Снимка: БГНЕС

Полицията в Ню Йорк задържа предполагаемия извършител на стрелбата в метрото на Ню Йорк. Инцидентът стана във вторник в сутрешния час пик на метростанция в Бруклин и при него бяха ранени най-малко 29 души.

Още по темата
Според Кичант Сюел - комисар от полицията в Ню Йорк, 62-годишният Франк Р. Джеймс е бил забелязан от минувачи в Ийст Вилидж в сряда следобед и е бил арестуван без инциденти. Транспортиран е в 9и район на Ню Йорк, а полицията проверява кой се е обадил на телефона за местонахождението му.Според АП и Си Ен Ен самият Джеймс се е обадил на органите на реда.

Джеймс ще бъде обвинен съгласно федерален закон, който забранява терористични и други насилствени атаки в системата за  обществен транспорт. Федералното правителство ще го обвини и за пресичане на щатските граници, предаде БНР.

Ако обвиненията  бъдат доказани и стрелецът бъде признат за виновен, той  може да получи присъда доживотен затвор за нападението, при което най-малко десетина души бяха простреляни, а други пострадаха в създалата се паника. Разследването на случая продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase