Снимка: БГНЕС

Най-големият акционер на Twitter Inc, Илон Мъск, е решил да не се присъединява към борда на директорите, съобщи главният изпълнителен директор Параг Агравал късно в неделя.

Понастоящем най-богатият човек в света и с над 80 милиона последователи в платформата за микроблогове, оповести покупката на 73,5 милиона акции - или 9,2% - от обикновените акции на Twitter.

Назначаването му в борда трябваше да влезе в сила в събота и щеше да му попречи да бъде действителен собственик на повече от 14,9% от обикновените акции.

Още по темата
Но "Илон сподели същата сутрин, че вече няма да се присъедини към борда", публикува Агравал в Twitter.

"Вярвам, че това е за добро. Винаги сме оценявали и ще оценяваме приноса на нашите акционери, независимо дали са в нашия Борд или не. Илон е най-големият ни акционер и ние ще останем отворени за неговия принос", допълни той.

Мъск ограничи отговора си до лице с емотикон с ръка над устата в Twitter. Tesla не отговори веднага на имейл, изпратен до компанията, в който се търсеше коментар от Илон Мъск.

По думи на вътрешни лица, новината, че Мъск ще заеме място в борда на директорите, накара някои служители на Twitter да изпаднат в паника относно бъдещето на способността на социалната медия да модерира съдържание.

Преди да заеме поста, инвеститорът проведе анкета в Twitter, в която попита потребителите дали смятат, че Twitter спазва принципа на свободата на словото. Ден след като стана най-големият акционер, той пусна друга анкета, в която попита потребителите дали искат бутон за редактиране - дългоочаквана функция, върху която платформата на социалната медия работи.

Шефът на Tesla също така попита потребителите в анкета дали централата на Twitter трябва да бъде превърната в приют за бездомни - план, подкрепен от основателя на Amazon Джеф Безос.

В събота той предложи промени в премиум абонаментната услуга Twitter Blue, включително намаляване на цената й, забрана на рекламите и предоставяне на възможност за плащане в криптовалутата dogecoin.
Акциите на Twitter, които поскъпнаха с 27% на 4 април, след като Мъск разкри своя дял, загубиха 7,5% оттогава до края на търговията в петък.

"Предстоят разсейвания, но нашите цели и приоритети остават непроменени", каза Агравал в неделната си публикация.

"Нека да се настроим за шума и да останем фокусирани върху работата и това, което изграждаме", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase