Снимка: БГНЕС

В материал, който описва как Русия търси нови попълнения и тактики за войските си в Украйна, ВВС коментира, че американският министър на отбраната Лойд Остин е на обиколка в Европа, по-специално в България и Словакия, за да обсъди със съюзниците на НАТО "системите за противовъздушна отбрана, с които украинците знаят как да работят".

"Напредъкът на руските войски в Украйна като цяло е в застой", казва високопоставен американски служител пред медията.

"Руснаците са изстреляли над 980 ракети. Руските военни са посветили 75% от общия си батальон на тактически групи в инвацията. В южната част на Украйна руски военни кораби обстрелват райони около Одеса и има повишена военноморска активност в Северното Черно море. Мариупол е изолиран.

На север руските настъпления като цяло са в застой близо до Киев.

САЩ разговарят със съюзници, които имат системи за противовъздушна отбрана, с които украинците знаят как да работят - и можем да очакваме системите за противовъздушна отбрана да бъдат обсъдени по време на пътуването на американския министър на отбраната Лойд Остин в Словакия и България", съобщава още медията.

По-рано днес Словакия вече даде принципното си съгласие нейната система за ПВО да бъде предоставена на Украйна с условието веднага да бъде заменена от друга.

Коментари Напиши коментар

304

Никой

преди 10 месеца

Жалко ако не бяхме нарязали Скътовете, можехме да ги дадем на украинците. Американците са виновни.

303

Анонимен

преди 10 месеца

Даваме всичко,каквото поискате,нищо не ни трябва,то всичко е минимум 50годишно,и партенки имаме. Само ни махнете визите и Шенген,искаме 2 завода на Тесла,три на Мерцедес, 5 на Apple, финалът на Супербоул да се провежда в България и Тръмп да е водещ на Съдебен спор.

302

Генерал Урко

преди 10 месеца

С тази война е6ахме мамта на белият човек.