Снимка: БГНЕС

Дни след като обяви кампания на стойност 122 милиона долара, Доналд Тръмп разкри друга схема за набиране на средства, в която гостите в неговия курорт Мар-а-Лаго във Флорида ще плащат до 250 000 долара, за да се присъединят към Take Back Congress Forum.

Гостите, които желаят да платят премията, ще присъстват на частна вечеря и ще получат снимка с бившия президент, заедно с VIP места във форума по-късно този месец, на който Тръмп ще представи републиканските кандидати, които е подкрепил на ключовите междинни избори през ноември.

Двойките, които плащат $100 000, ще получат снимка с Тръмп и вечеря с кандидатите, докато $50 000 купуват вечеря и снимка с кандидатите, но не и техния щедър домакин. Цените на билетите не включват настаняване.

Събитието в Мар-а-Лаго номинално е насочено към междинните мандати през ноември, когато републиканците се стремят да спечелят шепата места, от които се нуждаят, за да си върнат контрола над едната или двете камари на Конгреса. Въпреки че форумът е кръстен "Да си върнем конгреса", приходите няма да отидат за самите кандидати, а ще надуят вече изпъкналите хазна на собствената организация на Тръмп "Спасете Америка", докато той се заиграва с още един опит да си върне Белия дом през 2024 г.

Save America обяви в понеделник, че е натрупала 122 милиона долара дарения през годината, откакто Тръмп напусна поста. Групата заяви, че е получила 51 милиона долара през втората половина на миналата година, подчертавайки продължаващата доминация на Тръмп в републиканската политика.

Бившият президент използва тези пари, за да проведе поредица от митинги в стил кампания, докато продължава да се бори срещу "откраднатите" избори през 2020 г. и различните разследвания, които се приближават около него.

75-годишният Тръмп не потвърди дали ще се кандидатира отново през 2024 г., като посочи, че ще вземе решение след междинните мандати, но изпусна най-големия намек за намеренията си по време на рунд по голф миналата седмица, като се обяви за "45-ти и 47-и" президент на САЩ.

Провеждането на кампания в сянка, без официално да се обяви за кандидат, му позволи да заобиколи законите за финансиране на предизборната кампания, които биха му забранили да се координира с про-Тръмп групите, които финансират неговите митинги и пътувания.

Той обаче продължава да се меси в партийната политика, докато очаква завръщане в Белия дом, подкрепяйки серия от десни съперници на заседаващите републиканци в Конгреса. Кандидатите за Тръмп имат за цел да изместят по-умерените републиканци в първичните състезания преди междинните мандати, особено насочени към онези, които гласуваха за импийчмънт на Тръмп миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase