Снимка: БГНЕС

През следващите дни се очаква зимна буря да обхване близо 2000-километрова зона в САЩ, като ще донесе обилен сняг, лед и ниски температури, съобщи БГНЕС.

Националната метеорологична служба на страната издаде предупреждения за зимни бури във вторник от Тексас и Ню Мексико на юг до щатите Мичиган и Илинойс в Средния Запад и на изток до Ню Йорк и Върмонт.
 
В Ню Мексико се подготвят за вероятност от натрупването на обилен сняг в някои райони.
 
В интервю за "Ню Йорк Таймс" Брайън Гайер, метеоролог от Националната метеорологична служба, заяви, че температурите в някои части на източно Ню Мексико може да се почувстват като 20-25 градуса под нулата заради студения вятър.
 
"Необичайно е да има комбинация от сняг и температури, каквито се очаква да има", каза той.
 
Щатските власти в Тексас уверяват жителите, че са готови за бурята.
 
"Заради реформите, които въведохме през последните няколко месеца уверяваме, че нашите мрежи са надеждни и сме готови за това зимно метеорологично събитие", заяви председателят на Комисията за обществени услуги на Тексас Питър Лейк на пресконференция.
 
Губернаторът на Тексас Грег Абът призна, че няма гаранции, когато става въпрос за мощна зимна буря като тази, която предстои.
 
"Това, за което ще работим и което сме готови да постигнем, е че ще осигурим електрозахранването в целия щат", каза Абът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase