Снимка: БГНЕС
Почина американският милионер и магнат в недвижимите имоти Робърт Дърст, обвинен за убийството на първата му съпруга Кати Дърст, която изчезна през 1982 г. в предградие на Ню Йорк. Мъжът е починал от спиране на сърцето, съобщи БГНЕС. 
 
През октомври 78-годишният Дърст беше осъден на доживотен затвор без право на замяна за убийството на Сюзън Берман, която е била негова съучастничка. Според прокурорите Берман му е помогнала да прикрие убийството на съпругата му Кати Дърст.
 
Прокуратурата в Лос Анджелис твърди, че Дърст е застрелял Берман през 2000 г., защото се е готвела да признае за престъплението на полицията.
 
Според прокуратурата милионерът е убил още един човек през 2001 г. – негов съсед в Тексас. Човекът разкрил самоличността му, докато той се укривал от закона.
 
Кати Дърст е била на 29 години, когато е изчезнала на 31 януари 1982 г. Тялото й така и не е открито. По искане на семейството й тя беше обявена за мъртва през 2017 г. Робърт се разведе задочно с Кати през 1990 г., като твърди, че тя го е изоставила. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase