Снимка: архив, БГНЕС

Прокуратурата повдигна обвинения срещу родителите на 15-годишния Итън Кръмбли - обвинен в тероризъм и убийство, след като откри стрелба в училище в американския щат Мичиган, при която загинаха четири деца, а други седем бяха ранени, предаде Би Би Си.

Властите издадоха заповед за задържането на Джеймс и Дженифър Кръмбли, които са обвинени, че са пренебрегнали признаците преди стрелбата.

Още по темата

По-рано в публикация в социалните медии момчето показало новото оръжие на баща си с текст „моята нова красота“, добавяйки емоджи на сърце.

Часове преди стрелбата родителите били извикани на спешна среща в училище, след като учители открили бележка на сина им, включително няколко рисунки на оръжия и окървавени хора, с надписи „мислите не спират, помогнете ми“, „животът ми е безсмислен“ и „светът е мъртъв“.

15-годишният Итън Кръмбли е обвинен, че е използвал пистолета на баща си, за да застреля свои съученици в град Оксфорд, на около 60 км северно от Детройт по-рано тази седмица. Той се обяви за невинен по множество обвинения, включително тероризъм.

Властите издирват родителите, след като адвокатите им не успяха да се свържат с тях по телефона. Според адвокатите обаче двойката не се укрива от правосъдието, а е напуснала града в нощта на стрелбата „за собствена безопасност“.

Четирима души бяха убити, а седем ранени при стрелбата във вторник. Убити са две деца на 17, едно на 16 и едно на 14 години, припомня БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase