Снимка: Pixabay

Може би американската армия не плаща достатъчно. Или може би натрупването на състояние от продажбата на наркотици в тъмната мрежа, както и разкошният начин на живот, който върви с това, е примамлив за някои хора.

Според властите на САЩ 44-годишен ветеран от военноморския флот на име Джеймс Верл Барлоу, който служи в армията 25 години, е направил малко състояние за осем години, продавайки психеделични вещества от широк спектър в тъмната мрежа под самоличността Tripwithscience.

Ако сметката на федералното правителство е вярна, един от многото лица на американската армия е и един от  изключително печелившите продавачи, които обитават подземния свят в мрежата.

44-годишния жител на Лас Вегас е направил законни печалби между 12 милиона и 15 милиона долара, които е вложил в скъпо имущество, луксозни автомобили, джетове и "планини" от криптовалута.

Министерството на правосъдието смята, че той е бил координатор на групата за трафик на наркотици Tripwithscience, но е имал много съучастници, един от които е 35-годишният му брат - Матю Барлоу. Групата е извършвала обхващаща целия свят продажба на психеделични вещества.

Психеделичните гъби са били отглеждани от съдружник на по-големия брат Барлоу, Роналд Бруст, докато Матю Барлоу и още един съучанстник произвеждат втечнените гъби в САЩ, преди да ги изпратят в Тенеси и U.Okay. за допълнително опаковане и доставка.

Групата основно предлага течни психеделични гъби във флакони от 9 милиграма, които струват по $20 всеки на всички пазари, включително Silk Road 2.0 и Empire, които вече не съществуват и базари като Monopoly и Televend. Властите твърдят, че екипът е използвал широк спектър от акаунти в shill, за да рекламира основния модел на Tripwithscience.

Властите обаче успяват да хванат следите им възстановявайки информация от това, което твърдят, че е акаунтът на Барлоу в Google.

В неговия Google Drive има електронни таблици с данни за брутните продажби за всеки Tripwithscience, заедно с доставчик на наркотици, в чието управление е Барлоу, известен като Perfectshrooms, пише федералното правителство в заповедга си за обиск. В един раздел, озаглавен "Получено през 2015 г.", той записва, че акаунтите са извършили 704 транзакции в тъмна мрежа, което им носи 1544 биткойна на стойност около 400 000 долара по това време, но сега със стойност около 90 милиона долара.

В една друга електронна таблица е записана информация за годишните печалби в биткойн, което показва, че той е спечелил почти 2300 биткойна от 2014 до 2020 г., на настоящата стойност 140 милиона долара. Междувременно той има доходи около 4000 долара на месец, работейки за американската армия като сержант.

Министерството на правосъдието не дава обяснение как е оценило състоянието на Барлоу на далеч по-малката сума от 15 милиона долара. Той има жизненоважни разходи въз основа на данните от съдебните документи, които сочат, че ветеранът плаща до 6000 долара в криптовалута на всеки две седмици на претоварвач, който има има задължението да опакова психеделичните флакони.

Известният на разследващите Барлоу беше посочен като собственик на шепа различни компании, като Good to Glow и Illuminated Couture - всяка от които произвежда дрехи, съдържащи LED светлини и е управлявана от Бруст - предполагаемияг производител на гъби. Министерството на правосъдието заявява, че Барлоу "не е докладвал достатъчно печалби, ако въобще е докладвал приходи от тези бизнеси, за да поддържа своя начин на живот, който включва пътуване с частни самолети по света, покупки на автомобили от висок клас и собственост на множество имоти", заедно с един на стойност 1,5 милиона долара, закупен през март.

Той притежава два автомобила Tesla, като купува и два други за приятели в последно време. Барлоу притежава и два броя джет ски. Издирването в Google Maps за неговия имот, посочено в съдебните документи на властите, показва два автомобила Tesla, един Mercedes и два джета, оставени на открито пред голяма, едноетажна сграда. Видео от вътре в акаунта му в Google Drive допълнително потвърждава, че Барлоу обсъжда как е закупил земя в Колорадо, използвайки биткойн, заяви федералното правителство.

Джеймс Барлоу и брат му бяха арестувани през април. Адвокатът на братята отказва да направи коментар пред Forbes. Бруст и останалите съучастници пледират, че не са отговорни и чакат дата на процеса.

Семейство Барлоу не са единствените братя, които ще бъдат обвинени, че работят в тъмна мрежа, продавайки наркотици.

Както Forbes съобщи през 2020 г., двама братя бяха обвинени в работа по шестгодишна схема, изпирайки 2,8 милиона долара през този момент. Глобалните правоприлагащи органи продължават да се справят с тъмните продавачи в мрежата, заявявайки, че са арестувани 150 предполагаеми заподозрени, замесени в пазаруване или популяризиране на незаконни артикули в тъмната мрежа. Конфискувани са над 30 милиона долара в пари и крипто валути, в допълнение към 234 кг лекарства и 45 огнестрелни оръжия, по информация на Европол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase