Снимка: БГНЕС

"Проповядващите върховното превъзходство на бялата раса представляват най-смъртоносната терористична заплаха в Съединените щати", каза на митинг във Вашингтон президентът на страната Джо Байдън.

"Вътрешният тероризъм на белите расисти е най-смъртоносната терористична заплаха в нашата родина. За тази цел нашата администрация предприема първите всеобхватни усилия за борба със заплахата, породена от вътрешния тероризъм, включително движението за превъзходство на бялата раса.

Ние правим това, като предприемаме действия за намаляване на нивото на радикализъм в интернет и борбата срещу вербуването с цел извършване на актове на насилие. Разрушаваме и мрежи, които подбуждат към насилие и вътрешен тероризъм. Не можем и не трябва да приютяваме омразата", допълни американският президент, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
По-рано Байдън възложи на администрацията си да засили борбата срещу вътрешния екстремизъм, да извърши цялостна оценка на рисковете от него във връзка с бунтовете, които се разиграха в Конгреса на САЩ на 6 януари.

Министърът на правосъдието и главен прокурор Мерик Гарланд заяви, че американските власти са извършили около 650 ареста от началото на разследването на вълненията в Капитолия.

На 6 януари поддръжници на републиканеца Доналд Тръмп, който тогава беше президент на Съединените щати, нахлуха в сградата на Конгреса, за да попречат на одобряването на резултатите от президентските избори в страната през ноември 2020 г., спечелени от демократа Джо Байдън.

Коментари Напиши коментар

71

God bless the US

преди 1 седмица

САЩ са най-великата страна - люлка на цивилизацията и майка на cъвремення свят! Go USA!

70

Анонимен

преди 1 месец

Най-голямата терористична заплаха сте вие, либерастичните комунисти и неофашисти. За вас е определено специално място, мила ми тоалетна чинийо.

69

...

преди 1 месец

Ммммдааамм 40 баби, 3-*** друсани и 300 селяни се разходиха из Капитолия и на всички стана пределно ясно, че те са най-голямата заплаха за света. В смисъл прогледнете талибаните нищо не направиха, саудититците нищо не направиха, турците не се бият с никого. ОБАЧЕ БАБИТЕ ХОДЕЩИ С ТРОМАВА ПОКЛАЩАЩА СЕ СТЪПКА ОЧЕВИДНО СА САТАНАТА СЛЯЗЪЛ НА ЗЕМЯТА!