Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп отново предпочита да изостави пътя към възможна победа на изборите през 2024 годия, само за да докаже собствената си гледна точка.

Тъй като Джо Байдън е изправен пред колебливи оценки, а републиканците се надяват да завземат Конгреса догодина, Тръмп заплашва да задържи десетки милиони избиратели у дома през 2022 и 2024 г. Причината? Длъжностни лица в цялата страна не успяват да изкоренят измамата, за която Тръмп твърди, че му коства втори мандат в Белия дом.

"Ако не разрешим измамата на президентските избори през 2020 г., републиканците няма да гласуват през 2022 или 2024 година", заяви Тръмп в писмено изявление в сряда. "Това е най-важното нещо, което републиканците трябва да направят."

Проблемът е, разбира се, че през 2020 г. нямаше значима изборна измама. Всъщност точно в деня, в който Тръмп направи заплахата си, съдия в щата Джорджия стана поредният юрист, който отхвърли съдебно дело, в което се твърди, че измама е определила резултата от изборите през 2020 г. Въпреки че е трудно да се намери точна цифра, USA Today съобщава за 62 опита за доказване на измама, но нито едно от тях не е бил успешен. Дори странен "одит" от самопровъзгласилите се Cyber ​​Ninjas, наети от общност в Аризона, в крайна сметка откри, че повечето гласове са отишли за Байдън.

На фона на всички доказателства, Тръмп все още изисква от своите републиканци да докажат, че е спечелил мястото си в Белия дом през 2020 г., за да не претърпят поражение на бъдещите избори, тъй като яростните поддръжници на бившия президент отказват да гласуват.

За някой, който е говорил ужасно много за това, че е сигурен, че ще бъде победител, тази последна заплаха изглежда странна. Но той е правил подобни неща и преди.

В началото на 2021 г. Тръмп имаше задачата да помогне на двама републиканци от Джорджия при балотажа за местата в Сената на САЩ. В единия вот действащият президент на Републиканската партия Кели Лофлер се изправи срещу демократа Рафаел Уорнок. В другият - републиканецът Сони Пердю се състезаваше срещу демократа Джон Ософ.

Победата на Байдън в щата бе показала, че независимите, които биха могли да определят победителя, не са на страната на Тръмп. Той така или иначе водеше кампания, подчертавайки изборната измама, но това бе възприето от жителите на щата Джорджия по начин, който бившият президент не целеше. Лофлер и Пердю загубиха, което означава, че GOP загуби и контрол над Сената на САЩ.

Дебатите на Пердю/Лофлер повториха разрушителната намеса на Тръмп в Алабама през 2017 г. Там той проведе кампания за Рой Мур, дори след като беше публично обвинен в сексуално посегателство, което той отрече. Докато обвиненията изглежда намалиха републиканския ентусиазъм за техния човек, присъствието на Тръмп наелектризира демократиге и независимите, които са против  Тръмп, а те се оказаха наистина голям брой. Демократът Дъг Джоунс спечели с историческа преднина.

Други примери, че Тръмп изтръгва поражението от челюстите на победата, са лесни за намиране. Като президент той отрече сериозността на заплахата от COVID-19 и възприе множество антинаучни идеи за вируса и пандемията. В същото време той не успя адекватно да рекламира своя проект Warp Speed, за да ускори разработването на ваксини. Тези  гафове означаваха, че народът далеч не го възприе като воин срещу ужасна заплаха, а по-скоро като човек, който сее хаос.

Преди да влезе в политиката, Тръмп стана известен с множеството фалити на своите казина в Атлантик Сити. Като се има предвид, че хазартните зали определят коефициентите в полза на къщата, Тръмп все пак успява да фалира бизнеса си. Дългът беше голям фактор.

Времената, в които Тръмп е действал като свой най-лош враг, изглежда отговарят на това, което експертите по психично здраве наричат ​​"самосаботаж", пишат от CNN. Това не е нещо, което хората правят умишлено. Вместо това, това е несъзнателен процес, който може да бъде доказателство за страх от успеха. (Хората, които се притесняват дали могат да се справят с постигането на възвишена цел, като постигане на голямо повишение, саботират себе си, така че да не бъдат считани за неадекватни, след като са назначени на новата си позиция.)

Един автор в "Психология днес" свързва Тръмп със самосаботаж, докато президентът се бори близо до края на кампанията през 2020 г. "Тръмп може да е най-добрият в едно конкретно нещо: самосаботажът", пише д-р Лили Стилваггон Суон.

Днес, GOP позволява на Тръмп да поеме контрола. Той изисква от партийните лидери да направят невъзможното, като по някакъв начин докажат измама на избирателите, която не съществува. Няма начин да се обясни това, освен да се предположи, че Тръмп се отдана на най-големия си акт на самосаботаж досега.

Коментари Напиши коментар

57

Ха ха

преди 1 месец

Дони Тръмп е тоооолкова як че ако не се САМОсаботира няма кой друг да го направи.

56

Анонимен

преди 1 месец

ОДОБРЕНИЕТО НА БАЙДЪН Е 98%. В АФГАНИСТАН!

55

Let’s go Brandon

преди 1 месец

Талибайдън се срина във всичко и унищожава САЩ бързо и сигурно,те за най-великия американски Президент статия след статия!Напишете за рекордната инфлация сега,непозната до момента в САЩ ,напишете за безумната престъпност в демонратските градове,напишете за одобрението на назначения от 30 процента.