Снимка: БГНЕС

Служители в Медицинския център към Калифорнийския университет се надяват, че бившият президент на САЩ Бил Клинтън скоро може да бъде изписан, след като беше хоспитализиран с отравяне на кръвта.

"Броят на белите кръвни телца намалява, той реагира добре на антибиотиците <...>. Надяваме се скоро да можем да го пуснем у дома", заяви говорителят на Клинтън Ангел Уреня в Twitter.

Лекарите отбелязаха, че са постоянно в контакт с екипа от лекари на Клинтън в Ню Йорк, най-вече с неговия кардиолог, тъй като преди това политикът е претърпял сърдечна операция. Според CNN 75-годишният бивш президент е настанен в интензивното отделение, но това е направено само за да се гарантира неговата безопасност и лична неприкосновеност, предава БГНЕС.

42-ият президент на САЩ (1993-2001) Клинтън беше хоспитализиран в болница в Калифорния. Според CNN Клинтън е получил инфекция на пикочните пътища, която след това е навлязла в кръвоносната система, но е била открита рано, благодарение на което той се повлиява добре от лечението
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase