Снимка: БГНЕС
Федерално жури разпореди в понеделник компанията "Тесла" да плати глоба в размер от над 130 милиона долара на чернокож бивш служител. Причината са твръдения, че той е бил обект на расово враждебна работна среда, съобщи в. „Уолстрийт джърнъл“, цитиран от Ройтерс.
 
Според журито от компанията не са предприели разумни стъпки, за да не допускат тормоз на расова основа спрямо Оуен Диас, който работел като оператор на електрокар във фабриката на „Тесла“ във Фремонт, Калифорния, през 2015-2016 г.
 
Компанията публикувала послание на уебсайта си, в което се казва, че производителят на електромобили уточнява, че процесът е бил заради расистки обиди, дочути във фабриката, и заради расистки графити в баните.
 
Компанията посочва още, че и трите пъти, в които Диас се е оплакал от тормоза, са взети мерки от агенциите за персонал.
 
На Диас ще бъде изплатена компенсация за нанесени щети в размер на 6,9 млн. долара и $130 млн. като наказателни щети, отбелязва още „Уолстрийт джърнъл“. 

Коментари Напиши коментар

51

Толераст

преди 1 месец

Нормално ежедневие в САЩ / Съсипани Афроамерикански Щати /....

50

Черно-Бял Телевизор

преди 1 месец

Семейството на наркоманна рецидивист Джорджи Флойд убит от БЯЛ полицай, получи 27 милиона обезщетение... докато годеникът на убитата предишната година БЯЛА австралийка ДжъстинДеймънд не получи НИЩО. УБИЕЦА СЪЩО БЕШЕ ПОЛИЦАЙ - само че "американец" от сомалийски произход... и най-шокиращия факт ,който никога не е разследван - Въпреки че всички полицаи в Минеаполис са оборудвани с камери, инцидентът не е заснет.Оказва се, че във фаталната вечер камерите на полицаите от патрула били ИЗКЛЮЧЕНИ...

49

СВОЙ

преди 1 месец

Още в този стил и Амрика я пишете бегала.Генодицаида е над Бялата раса.Геноцида е системен организиран и финансиран.Целта е унищожение на Нациите,унищожение на морала,унищожение на семейството и в този стил.Кой стои зад това,сигурно е едно не са белите Християни .