Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп продължава „открито да флиртува“ с идеята за преизбирането му. Бившият президент на САЩ даде да се разбере, че само здравословни проблеми могат да осуетят участието му в следващите избори за държавен глава, пише The Hill.

В ново телевизионно интервю Тръмп беше попитан какво може да му попречи да се състезава отново за Белия дом през 2024 г. - „Е, аз не… предполагам обаждане от лекар с лоши новини или нещо подобно, нали?“ - отговори той.

„Всичко се случва в живота. Всичко се случва според Божията воля. Но се чувствам много добре“, добави Тръмп, който беше най-старият президент през 2017 г., докато Джо Байдън пое поста.

Бившият президент също призна, че е пренебрегнал препоръките на ръководителя на Националния институт по алергии и инфекциозни болести Антъни Фаучи. Той е съветвеал Белия дом на Тръмп относно коронавируса, а сега е главен медицински съветник на Байдън, обяснява The Hill.

„Работил е там около 40 години, нали? Той се е превърнал в част от декорацията. Но ако се замислите, аз направих почти обратното на това, което той каза“, каза Тръмп. Според него Фаучи прилича повече на пиар, отколкото на лекар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase