Решението на САЩ да започне да депортира мигранти от Хаити обратно в карибската държава доведе до напрежение и гневени хора, които хвърлят обувки по самолет на летището в Порт-о-Пренс.
 
Напрежението избухва, когато един човек се е опитал да се качи отново на самолета, а екипажът е затворил вратите. Видеозаписи показват как хората се блъскат за личните си вещи, след като чантите им са били изхвърлени от самолета, предаде Bulgaria ON AIR.
 
Местни източници твърдят, че правителството е насърчило гражданите да се върнат обратно. Премиерът на карибската страна е заявил, че държавата ще се погрижи за всеки завърнал се в страната.
 
Някои от мигрантите дори не знаели, че ще бъдат депортирани и разбрали едва когато кацнали. В отговор на това те се опитали да избягат и така се стигнало до сблъсъци с имиграционните служители. Съобщава се за ранени. 
 

Коментари Напиши коментар

13

Феликс

преди 1 месец

според мен грешката допусната при депортирането е, че самолета не е трябвало да каца...

12

Анонимен

преди 1 месец

Хахахаха, смятай какъв ще е приносът им към икономиката на сащ, щом даже не разбрали че ги депортират. Ам те и за това са ги разкарали от кравария, щот там си имат достатъчно подобни титани на мисълта.

11

Анонимен

преди 1 месец

Хаитянин синоним на престъпник и наркоман !