Снимка: БГНЕС
Министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи съобщи в социална мрежа Фейсбук, че е сформирал работна група, която има за цел присъединяване към програмата Visa Waiver за отмяна на визи на САЩ, т.е. премахването на визите за гражданите на страната, предаде БГНЕС.
 
"Създадох работна група в рамките на Министерството на външните работи, която има за задача да работи по присъединяването на Република Северна Македония към американската програма за отмяна на визи. Процесът на премахване на визите за влизане на нашите граждани в САЩ е дълъг и сложен, но предвид ангажимента ни за укрепване на съществуващия съюз, са налице условия за започване на този процес. Най-голямото потвърждение за това е присъединяването на страната ни към Алианса на НАТО, но и постигнатият напредък в областта на сигурността, като допълнение към стратегическото ни партньорство със САЩ", пише още Османи.
 
Османи пише, че този ход е потвърждение на ангажимента на Република Северна Македония да изгради стабилни двустранни отношения със САЩ, както и укрепването на стратегическото партньорство. 

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 1 месец

Баяр Османи - този ще да е чист македонец :)

38

ББ

преди 1 месец

хаха...да играем...Българите нямаме намерение да ходим в САЩ...имаме си ЕС...Германия и Франция са велики и Справедливи държави...след Меркел...Германия няма да е същата...САЩ играят опасни игри...Македония е троянски кон на путин!Сърбия им назначава управляващите!?македония е оръжие на путин...отнемат ви искренни съюзници...

37

ББ

преди 1 месец

САЩ...си въобразавят,че удрят руснаците...каква глупост и невежество...така загина Троя...вкараха коня...какво разочарование и предателство от страна на САЩ!ЕС...време е за преосмисляне...