Снимка: БГНЕС

По време на бунта в Капитолия, тогавашната първа дама Мелания Тръмп категорично отказала да призове за мир и спиране на насилието, съобщават за CNN два източника, които са запознати със събитията от деня.

Източниците споделят пред CNN, че помощничката на Тръмп Стефани Гришам й е изпратила текст, който гласял: "Искате ли да публикувате в Twitter, че мирните протести са право на всеки американец, но няма място за беззаконие и насилие?"

Мелания Тръмп отговаря красноречиво на този въпрос с една дума: "Не".

Гришам описва подробно случилото се в предстоящата си книга, според откаси, публикувани от "Политико" в понеделник.

CNN съобщава през януари, че Мелания Тръмп е била в Белия дом по време на въстанието и е наблюдавала фотосесия на килим, който тъкмо е поставила. В нито един момент на 6 януари първата дама не обмисля отмяна на фотосесията, нито публично проговори по какъвто и да е начин за зверствата, извършени от привържениците на нейния съпруг, президента Доналд Тръмп.

Едва на 11 януари, пет дни след бунта, Мелания Тръмп отчасти осъди насилието. Но пък бързо публикува изявление относно Гришам пред Politico, в което се казва: "Намерението зад тази книга е очевидно. Това е опит да се изкупи вина, след лошото й представяне като прессекретар, провалени лични отношения и непрофесионално поведение в Белия дом. Чрез невярност и предателство, тя се стреми да спечели пари за сметка на госпожа Тръмп."

Гришам беше лоялен заместник на Тръмп в продължение на повече от пет години, като за кратко служи като прессекретар на Белия дом, преди да се върне в Източното крило като началник на кабинета на Мелания Тръмп за последната година от администрацията.

Тя подаде оставка на 6 януари, малко след като изпраща запитването към Мелания Тръмп относно бунта в Капитолия.

Книгата на Гришам ще излезе на 5 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase