Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че сериозна кибератака срещу Съединените щати би могла да доведе до война с някоя от световните сили.

"Виждаме как киберзаплахите, включително хакерски атаки с цел откуп, все повече причиняват щети и разрушения в реалния свят. Смятам, че е по-вероятно, ако се окажем въвлечени във война - истинска война с използване на военна сила срещу голяма сила, да е в резултат от пробив в киберсигурността с огромни последици", каза Байдън, като коментарите му отразяват нарастващите заплахи от страни като Русия и Китай.

Киберсигурността е сред основните приоритети на Белия дом, след като компании в САЩ пострадаха при сериозни хакерски атаки, които засегнаха енергийните доставки и хранителните вериги в някои части на страната, припомня Ройтерс, цитирана от БНР.

Още по темата

По темата с коронавируса Байдън посочи, че администрацията му ще реши дали да въведе изискване всички федерални служители да бъдат ваксинирани срещу COVID-19.

"В момента се обмисля. Имаме пандемия заради хората, които не са ваксинирани. Колкото повече научаваме за този вирус и за варианта Делта, толкова повече трябва да бъдем разтревожени и загрижени", каза американският президент.

Според СиЕнЕн новите мерки за федералните служители ще бъдат официално обявени в четвъртък. Ако те не са съгласни да бъдат имунизирани, ще трябва да се съгласят на редовни тестове или да представят доказателства защо поставянето на ваксина не е възможно, уточнява американската телевизия.

 

Коментари Напиши коментар

26

ББ

преди 9 месеца

милиарди сме готови да платим "цената"...г-н Президент на САЩ!!!

25

ББ

преди 9 месеца

г-н путин и г-н си...удобно забравят...Историята...ще се повтори,примитивно не отчитат заложените ни генетично ценности и стремеж към Свобода и Справедливост....изповядвани от милиарди "невидими"..самозабрави ли се....преяждащи...като...хитлер...сталин...кадафи...къде са?...къде са децата им?Подкрепа г-н Байдън...милардите имаме само ...Честта си...да воюваме!!!Справедлив и Свободен...или да го погребем!!!!...и да изградим Нов!

24

ББ

преди 9 месеца

До dakotabgбъди убеден,че има,ще го направи без да трепне,явно без война Света ни ще затъва и ще се самоунищожи...милиарди ви подкрепяме г-н Байдън...Свободен и Справедлив Свят...с вас сме...те имат само манипулациите и офшорните си...лукса,прокурори и съдии,полицай биещи ни и администрация наказваща ни...да спасим Света...за да осигурим дом за децата ни...!