Снимка: БГНЕС
НАСА обяви, че третата пилотирана мисия до Международната космическа станция (МКС), която ще се изпълни съвместно с частната компания „SpaceX“, ще излети на 31 октомври от Космическия център „Кенеди“ на нос Канаверал, Флорида, съобщава „Дойче Веле“.
 
Американската космическа агенция обясни, че корекцията на датата на изстрелване, която предполага закъснение от почти седмица от предварително обявената (23 октомври), е определена "въз основа на интензивността на трафика“.
 
Четиримата астронавти, които ще пътуват на борда на новата капсула „Dragon“, произведена от „SpaceX“, ще бъдат Рая Чари, Том Мършбърн и Кайла Барон от НАСА, както и астронавтът на Европейската космическа агенция (ESA) Матиас Маурер .
 
Екипажите на мисията Crew-3 ще прекарат шест месеца на МКС и през първите си дни ще имат "кратък период на трансфер" с членове на Crew-2, които се очаква да достигнат бреговете на Флорида през първите две седмици на ноември, съобщава НАСА.
 
Астронавтите на НАСА Шейн Кимбро и Меган Макъртур, японската космическа агенция JAXA Аки Хошиде и неговият колега от ESA Томас Песке ще се върнат на Земята на борда на „Dragon Endeavour“ в която са пътували до МКС на 23 април.
 
Според НАСА, "следващата мисия за ротация на екипажа е планирана за не по-рано от средата на април 2022 г. и свързаните космически кораби и ракета-носител ще бъдат определени на по-късна дата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase