Снимка: БГНЕС
Американската администрация отблизо следи недостига на гориво в части от югоизточната част на страната и обмисля различни мерки. Това се посочва в изявление, публикувано от прессекретаря на Белия дом Джен Псаки, съобщава ТАСС.
 
"Президентът на САЩ Джо Байдън продължава да получава редовни актуализации относно ситуацията с "Colonial Pipeline". Администрацията продължава да оценява въздействието на инцидента върху доставките на гориво на източното крайбрежие и преценява какви действия да предприеме за смекчаване на ефекта, доколкото е възможно", каза Псаки. 
 
"Президентът възложи на федералните агенции да използват ресурсите си, за да помогнат за намаляване на дефицитите там, където те могат да възникнат".
Още по темата
 
Според компанията "Colonial Pipeline" кибератаката срещу нейните системи е била извършена с помощта на вирус рансъмуер. Става въпрос за вирус, който попада в компютърна система, временно блокира нейната работа и криптира данни, докато жертвата на атаката не плати сумата, изисквана от рансъмуера. 
 
Според съобщения в американските медии в резултат на нападението престъпниците са получили до 100 GB данни. На фона на инцидента компанията беше принудена временно да прекрати работата. Ръководството на компанията казва, че процесът на възстановяване и връщане към нормална работа вече е стартиран.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase