Снимка: БГНЕС

"Амазон" ще увеличи заплащането на повече от половин милион работници с 50 цента до 3 долара на час, пише БГНЕС.

Повишенията, които ще влязат в сила в периода май/юни, идват след като президентът Джо Байдън заяви, че "Амазон" избягва да плаща федерални данъци върху доходите.

Базираната в Сиатъл империя за електронна търговия продължи да наема служители въпреки пандемията, като за миналата година екипът на "Амазон" се е увеличил с 500 000 души. В световен мащаб в компанията работят около 1,3 милиона души.

Обикновено заплатите се преоценяват всяка есен, преди празничното пазаруване. Но новоназначенията изместиха годишния преглед напред, тъй като компанията се стреми да осигури десетки хиляди работни места в САЩ, се казва в изявление на Дарси Хенри, вицепрезидент по световните операции.

В изявлението се добавя още, че увеличени ще бъдат заплатите на служителите от екипите за изпълнение на поръчка, доставка, сортиране на пакети, докато годишната компенсация на други екипи ще бъде преразгледана през годината.

През 2018 г. "Амазон" повиши минималните заплати до 15 долара на час за всички служители в САЩ, а наскоро се присъедини и към няколко други големи корпорации в борбата за увеличаване на федералния минимум до същата сума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase