Снимка: БГНЕС

"Амазон" ще увеличи заплащането на повече от половин милион работници с 50 цента до 3 долара на час, пише БГНЕС.

Повишенията, които ще влязат в сила в периода май/юни, идват след като президентът Джо Байдън заяви, че "Амазон" избягва да плаща федерални данъци върху доходите.

Базираната в Сиатъл империя за електронна търговия продължи да наема служители въпреки пандемията, като за миналата година екипът на "Амазон" се е увеличил с 500 000 души. В световен мащаб в компанията работят около 1,3 милиона души.

Обикновено заплатите се преоценяват всяка есен, преди празничното пазаруване. Но новоназначенията изместиха годишния преглед напред, тъй като компанията се стреми да осигури десетки хиляди работни места в САЩ, се казва в изявление на Дарси Хенри, вицепрезидент по световните операции.

В изявлението се добавя още, че увеличени ще бъдат заплатите на служителите от екипите за изпълнение на поръчка, доставка, сортиране на пакети, докато годишната компенсация на други екипи ще бъде преразгледана през годината.

През 2018 г. "Амазон" повиши минималните заплати до 15 долара на час за всички служители в САЩ, а наскоро се присъедини и към няколко други големи корпорации в борбата за увеличаване на федералния минимум до същата сума.

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 4 месеца

До клиенттова е фалшива новина,руснаците пълнят круизните,имат убиец за президент,каратист,самбист,хокеист...ама е не човек,Народите на Русия живеят нещастно,създават им врагове политиците им...за крепостни ги имат все още...каква несправедливост!Справедлив Свят путин...Народа ти заслужава да живее добре и да сме приятели!!!

22

клиент

преди 4 месеца

Яко се работи в Амазон и си заслужават хубави заплати и бонуси.Аз лично,почти непрекъснато купувам от там,на следващия ден поръчката е пред вратата

21

Анонимен

преди 4 месеца

Лошата рекламна стратегия на г-жа я прати в задните редове в бразилската класация за книги в амазон където тя се намира в раздел литература и фантастика. В една статия беше разказан краят на книгата. Там тя описва, че той посещавал индиански шаман заради проблеми. Шаманът направил магия на лист хартия и след като той се разделил през 1988 г. с Ямин, шаманът скъсал листа и магията се развалила. Според г-жа Ямин, тя твърди, че защото той я зарязал и магията я няма той загинал на 1 май 1994г.