Снимка: архив, БГНЕС

Повече от половината американци посочват, че подкрепят досегашното президентство на Джо Байдън и одобряват неговия мащабен план за инфраструктурни инвестиции, показват резултати от последното проучване на NBC News.

Според резултати от социологическото проучване 53% от респондентите одобряват работата на Байдън в Белия дом, включително 90% от анкетираните симпатизантите на Демократическата партия, 61% от независимите и 9% от републиканците, докато 39% от анкетираните не одобряват досегашното негово представяне.

Президентът също така получава американската подкрепа за своя пакет за облекчаване на коронавирусните последици, който беше приет през март, и предложението му за инвестиции за над 2 трилиона долара в инфраструктурни проекти, насочено към подпомагане на икономиката след пандемията.

Още по темата

61% от анкетираните отбелязват, че вярват, че най-лошата част от коронавирусната пандемия в САЩ вече е приключила, докато само 19% смятат, че най-лошото тепърва предстои.

Инфраструктурният план на Байдън, чиято цел е да съживи транспортната инфраструктура на САЩ, водните системи, широколентовите мрежи и производството, както и борбата с изменението на климата, е също доста популярен сред респондентите, като 59% казват, че планът е добра идея, докато 21% не са съгласни с него и 19% нямат мнение.

"Това, което не знаем, е дали това е част от стодневния "меден месец" или е нещо по-трайно за администрацията на Джо Байдън", посочи пред NBC News анкетьорът Джеф Хорвит от Hart Research Associates, който е демократ и който проведе анкетата с републиканския социолог Бил Макинтърф от  Public Opinion Strategies.

"Това, което знаем, е, че президентството на Джо Байдън спазва определените от него срокове", посочи още Хорвит, цитиран от БНР.

Президентът на САЩ също така получава високи оценки по отношение на справянето с коронавирусната пандемия, като 69% от американците одобряват водените политики за борба с COVID-19, докато 52% одобряват управлението на икономиката.
 

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 1 година

До До 21Казваш го сега, но не се знае след 20 години.

32

Анонимен

преди 1 година

Изчакайте, докато срине пазарите. Онзи ден искаше 80% такса върху печалбите от крипто.Преди това се извъртя и каза, че ще набримчи таксите, на базата на семейните доходи до 300 000 долара, а не на индивидуалните, което поставя едни 10-15% от гласоподавателите му в много глпава ситуация.Ще вдига раздава помощи.След 2 гоидни, ще изтощи икономиката и ще има не 53, а макс 23 процента...

31

Aалоуууу

преди 1 година

21-ви век е ,знаем чужди езици и имаме интернет!